Tenzid Chemie

Rimacid®-SA

Jako kiselo, tekuće sredstvo na bazi azotne kiseline i inhibitora. Koristi se za temeljno uklanjanje naslaga kamenca, a u isto vrijeme se inhibira formiranje nitratnih gasova. Izuzetno pogodan za čišćenje CIP-sistema.

Pakovanje: 24 kg kan.
Kataloški broj: 20168

Rimacid®-SR NEU

Kiselo pjenuće sredstvo na bazi fosforne kiseline, sadrži tenzide, a sinergetskim djelovanjem fosforne kiseline i otapala omogućeno je uklanjanje organskih naslaga kao i naslaga kamenca. Izuzetno pogodan za čišćenje opreme, podova i zidova u svim granama prehrambene industrije.

Pakovanje: 22 kg kan.
Kataloški broj: 58038

Rimalkan®-HA 7

Tečno, jako alkalno sredstvo za čišćenje koje sadrži specijalne kompleksirajuće agense. Zbog svog specijalnog sastava posjeduje emulgirajući efekat i veoma dobro uklanja organske naslage. Specijalna primjena: Za uklanjanje kamenca u vinskoj industriji.

Pakovanje: 25 kg kan.
Kataloški broj: 30488

Rimalkan®-HAT 4

Tečno, jako alkalno sredstvo za čišćenje na bazi alkalija, sadrži kompleksirajuće agense i tenzide. Izuzetno dobro sredstvo za čišćenje čak i u uslovima jako visoke vrijednosti tvrdoće vode. Kompleksirajući i dispergirajući agensi povećavaju snagu uklanjanja nečistoća upotrebnog rastvora i preveniraju formiranje kamenca na objektima. Izuzetno pogodan za čišćenje CIP-sistema.

Pakovanje: 25 kg kan.
Kataloški broj: 30508

Rimalkan®-KU

Tečno, alkalno sredstvo za čišćenje na bazi silikata uz kompleksirajuće agense i tenzide. Izuzetno učinkovito za čišćenje PC (polikarbonatnih) boca, plastičnih kutija te kontejnera.

Pakovanje: 22 kg kan.
Kataloški broj: 30528

TC® Clean BO

Tečni pojačivać čišćenja za nagrizajuće otopine na bazi vodikovog peroksida i stabilizatora. Dodaje se kao zamjena proizvodima koji sadrže hlornu komponentu te je izuzetno pogodan za čišćenje u CIP-sistemima.

Pakovanje: 20 kg kan.
Kataloški broj: 70438

TC® Foam AD 370

Alkalno pjenuće sredstvo za čišćenje sa inkorporiranom hlornom komponentom na bazi alikalija, natriumovog hipohlorita, tenzida te fosfonata.

Izuzetno pogodan za vanjsko pranje u kompletnoj prehrambenoj industriji kao i u industriji pića. Uklanja najveći dio zaprljanja u prehrambenoj industriji i industriji pića kao što su animalne i biljne masti, krv i proteini. Zbog visokog sadržaja hlora organske naslage i biljna obojenja materijala se s lakoćom uklanjaju, a prevenira se stvaranje proteinskog filma.

Pakovanje: 22 kg kan.
Kataloški broj: 59008

Weiclean-RD SPEZ.

Tečno sredstvo za čišćenje na bazi natrium hidroksida, sadrži hlornu komponentu te kompleksirajuće agense. WEICLEAN-RD SPEZ. je veoma jako hlorno sredstvo za čišćenje čija je primarna namjena uklanjanje teških zaprljanja. Koristi se za ukanjanje ječmenih smola sa tankova, uklanjanje pivskog kamenca te drugih teških naslaga nečistoća.

Pakovanje: 24 kg kan/250 kg drum.
Kataloški broj: 31058

Weicolub®-300

Sredstvo za pomazivanje pokretnih traka. WEICOLUB®-300 je jako učikovit proizvod. U usporedbi sa običnim sredstvima za podmazivanje udio fetamina je smanjen tako da se smanjuje utjecaj mikrobiologije u blizini postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Često posmatrana sluzavost u sitima i diznama se upotrebom ovog proizvoda može izbjeći. Osim svojstva lubrikacije proizvod pokazuje i dobra svojstva čišćenja starih naslaga nečistoča.

Pakovanje: 20 kg kan.
Kataloški broj: 50068

Weicomil®-A 3

WEICOMIL®-A 3 je tečno, jako alkalno sredstvo za čišćenje, koje ne pjeni, a odlično reagira sa tvrdom vodom i uklanja prljavštinu, organska zaprljanja i naslage. Proizvod se lako nanosi i ostavlja čiste i sjajne povšine.

WEICOMIL®-A 3 se primjenjuje u mliječnoj industriji za čišćenje grijača vrhnja ili separatora, cijevi i jedinica za punjenje, sabirnih tankova, spremnika za jogurt, kaca za sazrijevanje, skladišnih i transportnih tankova, UHT-jedinica, kalupa za sireve od nehrđajućeg čelika.

Pakovanje: 25 kg kan.
Kataloški broj: 73128

Weicomil®-AFD 1

WEICOMIL®-AFD 1 je alkalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju specijalno namijenjeno za mliječnu industriju.

WEICOMIL®-AFD 1 se primjenjuje u kompletnoj mliječnoj industriji za vanjsko čišćenje i sanitaciju produkcijskih jedinjenja, punionica, skladišnih i transportnih tankova, opreme, pločica, podova i radnih površina.

Pakovanje: 22 kg kan.
Kataloški broj: 75068

Weicoper®-Forte

WEICOPER®-FORTE je dezinficijens sa visokim antimikrobnim efektom. Proizvod djeluje baktericidno, fungicidno, virucidno. Sastojci su veoma dobro biorazgradivi i ne zagađuju otpadne vode.
Koristi se za dezinfekciju fermentacijskih, skladišnih i tankova pod pritiskom kao i cijevi pod pritiskom.

Pakovanje: 23 kg kan.
Kataloški broj: 40398

Prodesan®-AF 16

PRODESAN®-AF 16 je jako alkalno pjenuće sredstvo. Usljed sinergetskog dejstva sadržanih otapala postiže se izuzetan efekat čišćenja i stabilna pjena.

Primjenjuje se u kompletnoj prehrambenoj industriji za vanjsko čišćenje mašina, radne opreme, pločica, podova te radnih površina.

Jako gusta pjena omogućava brže vrijeme djelovanja, a poseban akcenat je stavljen na uklanjanje dimnih smola.

Pakovanje: 24 kg kan.
Kataloški broj: